CHAKRABALANS

Att arbeta med att hålla sina Chakran i balans är ett evighetsjobb då livet ju oftast är lite som en berg och dalbana vilket självklart påverkar vårt fysiska, psykiska och själsliga mående. Att ha kunskap om hur dina chakran fungerar, var de finns på kroppen och vad du kan göra för att upprätthålla en bra balans i dessa  är otroligt värdefullt för ditt allmänna välmående. Jag håller i Chakrakurser där jag inkluderar healing, meditationer och övningar som ger dig olika redskap du behöver för att leva i harmoni med dig själv och din omgivning. Jag utför också Holy Fire Reiki Kristallhealing som ger energi och balans till dina chakran.  (läs mer om detta under Lightwork menyn). 

Att använda kristaller dagligen eller under healing ger dina chakran energi, skapar balans och hjälper till att lösa upp blockeringar. På denna sida finner du Chakrasmycken som hjälper till med just detta samt kortfattad information om dina chakran och om välgörande kristaller för Bas, Navel, Solar Plexux, Hjärt, Hals, Pann och Kronchakrat. 

Intresserad av kommande helgretreats med Chakrakurs hos mig eller Holy Fire Kristallhealing i natursköna Ätran i Falkenbergs kommun? (ca 60 minuter) Skicka ett mail till: jejstardesign@gmail.com så hör jag av mig inom kort.  


Chakran och Ädelstenar

Ädelstenar är ett av många sätt att balansera dina chakran på. Förutom att arbeta för att förändra grundproblemen till att chakran är i obalans (t ex terapi, släppa taget, gå vidare, förändra livet osv) kan du t e x omge dig med färgen för ditt önskade chakra, du kan använda speciella dofter, äta mat efter chakrats färg, vara ute mycket i naturen, lyssna på guidade Chakrameditationer, upprepa mantra för ett specifikt mantra och göra olika yoga övningar. Healing är ett fantastiskt verktyg till att balansera upp ett eller flera chakran!

ROTCHAKRAT /röd) sitter under svanskotan och står för grundtrygghet och stabilitet, i balans känner man sig trygg och stark oavsett vart man befinner sig i livet. Tänk det som att du står stadigt med fötterna på jorden även när livet stormar omkring dig. Vid obalanser så upplever man det motsatta, otrygghet och mycket rädslor för t ex ekonomi, hem, familj och arbete. Man kan ha det i grunden bra men ändå känna sig otrygg, kanske på grund av en otrygg barndom eller förflutet. 

Jordande/Grundande kristaller hjälper dig att känna dig mer balanserad, centrerad och i kontakt med jorden. Hematit och Rökkvarts har starka jordande energier. Blodsten tar bort energiblockeringar i din kropp. Onyx arbetar för att ta bort all form av negativa energier medan Röd Jasper ger stabilitet och trygghet. Bruna, svarta och röda kristaller är alla kopplade till rotchakrat. 

Fyll på ditt Rotchakra genom att visualisera eller tänka att du fyller på med röd stärkande energi och ta djupa andetag samtidigt. 


NAVELCHAKRAT (orange)  finner du lite nedanför naveln och står för vårt känsloliv, njutning, livsglädje, kreativitet och kärlek till dig själv och andra. I balans njuter du av livet utan att ifrågsätta dig själv och dina känslor. Vid obalanser kan du ha svårt att känna känslor eller känna för mycket, t ex ilska och habegär, du kan ha svårt att sätta gränser för dig själv och andra.  Alla typer av oranga stenar ger kraft och balanserar ditt navelchakra.

Citrin ökar din kreativitet, för in glädje, optimism och dämpar oro. Karneol ger en kreativ energiboost och en positiv attityd till livet. Bärnsten förmedlar en varm, solig och vis energi som stimulerar kroppens självläkning. 

Balansera ditt navelchakra genom att visualisera eller tänka att du fyller på med orange energi till ditt navelchakra samtidigt som du tar djupa lugna andetag. 


SOLARPLEXUS CHAKRAT (gul) är beläget i Solar plexus, övre delen av magen. Chakrat står för din egen personliga kraft, mod, självförtroende, vilja, förmåga att ta dig framåt i livet och nå dina mål. I balans så vet du vad du vill, vart du ska och finner vägar att nå dina mål utan större svårigheter. Du litar på din magkänsla och intuition som är stark. Du är kraftfull men ödmjuk och kör inte över andra för att ta dig dit du vill. Vid obalanser så kan du ha lågt självförtroende/självkänsla och missa att ta dig an utmaningar som leder dig framåt, att vara fega. Vid överaktivt chakra kan man ha ett för starkt självförtroende/självkänsla och köra över andra för att nå sina mål, inte ta hänsyn till andras känslor.

Alla typer av gula stenar skapar balans och kraft till ditt Solar plexus chakra. Gul Kalcit hjälper dig  att alltid agera i kärlek. Gul Jaspis dämpar stress, ångest och rädslor. Tigeröga ger kraft och beslutsamhet. 

Balansera ditt Solar Plexus genom att visualisera eller tänka att du fyller på med gul energi till ditt chakra samtidigt som du tar djupa lugna andetag 


Hjärtchakrat (grön) beläget på bröstkorgen. Står för kärleken, passion, respekt, glädje och godhet gentemot dig själv och andra. Det ses av många som det viktigaste chakrat på grund av att det är hem för kärleken inom oss därför en av de största källorna till healing. Hjärtchakrat binder samman de lägre vibrerande chakrana (rot, navel och solar plexus) med de med högre frekvens. Ett obalanserat hjärtchakra kan yttra sig i självmedlidande, ängslan och avundsjuka. Du kanske stänger av mot medmänniskor av rädsla för närhet. Du får ett stort behov av bekräftelse och kärlek från andra och är rädd för att bli avvisad. Tillbakahållen sorg kan vara en orsak till obalansen. 

Gröna och rosa kristaller är kopplade till hjärtchakrat. Rosenkvarts drar till sig kärlek och lär dig att förlåta och gå vidare. Grön Aventurin  Skapar glädje och visar att inget är omöjligt, en sten för överflöd. Malakit löser upp instängda känslor och spänningar. 

Fyll på ditt Hjärtchakra genom att visualisera eller tänka att du fyller på med grön stärkande energi runt ditt hjärchakra och ta djupa andetag samtidigt. 


Halschakrat (blå) sitter i nedre delan av halsen . Det här chakrat står för kreativitet, kraften i sann kommunikation och ditt uttryck både fysiskt och inre (din inre röst) Att våga stå för dig själv och leva utifrån ditt sanna jag. Vid obalans kan du ha svårt för att lyssna till dig själv och att ge uttryck för känslor och önskningar. Blockeringar i halschakrat hämmar också kreativiteten och hänger samman med blyghet, osäkerhet och rädsla för andras åsikter. 

Blå Kalcedon hjälper dig att säga stopp när det är nödvändigt, att uppbjuda det mod som behövs för att kunna leva efter din egen övertygelse. Lapis Lazuli  ger styrka och klarhet och ökar koncentrationsförmågan. Blå Aragonit öppnar upp för kontakt och kommunikation

Balansera ditt halschakra genom att visualisera eller tänka att du fyller på med blå stärkande energi runt din hals och ta djupa andetag samtidigt. 

Pannchakrat (Indigoblå) står för vår intuition, inre visdom, fantasier, drömmar, andlig medvetenhet, intelligens och vår förmåga till abstrakt tänkande, samt att minnas och lära oss nya saker. Vid balans har du lätt för att komma ihåg saker, har god självinsikt och fattar kloka beslut och har lätt för att komma i kontakt med ditt högre jag. Vid obalans kan du ha mardrömmar, hallucinera och svårt att minnas saker. Du kan ha problem med att lyssna på din intuition och ta sunda beslut. 

Ametist - Renar, lugnar, skyddar mot negativa energier, ger klarhet och andlig kraft. Lepidolit förstärker kontakten med dina andliga hjälpare. Lapis Lazuli ger styrka och klarhet och ökar koncentrationsförmågan

Balansera ditt pannchakra genom att visualisera eller tänka att du fyller på med blå stärkande energi rund ditt pannchakra och ta djupa lugnande andetag samtidigt.

Kronchakrat (lila/vitt) är placerat på toppen av huvudet och en bit ovanför och står för inre visdom, andlighet och kontakt med vårat högre medvetande. Man vet att man är en själ som har en kroppslig upplevelse och att vi alla är sammanlänkade. I balans är man i kontakt med universum och sig själv, man känner sig tacksam, välsignad och exalterad för livet. Vid obalans kan man känna en inre tomhet, man vill kanske mycket men orkar inte genomföra något, svårt att fatta beslut och att respektera sig själv och andra, en slags omedvetenhet om sig själv, kroppsligt och andligt. Man kan sakna drömmar och visioner och känna sig livstrött.

Bergkristall Skapar energi, klarhet, ökar upp vår intuition och öppnar upp för det goda och positiva i tillvaron. Vit Kalcit ger oss möjlighet att handla i kärlek väl medvetna om vår samhörighet med universum. Selenit är den ultimata meditationskristallen och sägs hjälpa oss lösa upp negativa energier som fastnat i vår kropp.